Zilele destul de călduroase din ultima perioadă mi-au adus aminte de tura de bicicletă făcută la începutul lui august în munţii Baiului.
Foto 1. Pe lunga culme Zamora
Atunci am pus de-un weekend prelungit şi am fugit către Poiana Braşov. Vineri dis de dimineaţă îi iau pe Alexandra şi George la pachet cu bicicletele şi toate cele şi pornim către Tg Mureş, pentru a întregi trupa. Luându-l pe Sergey, maşina e plină.
Temperatura nu prea a ţinut cont că noi ne apropiam de zona montană, astfel că la poalele Tâmpei nu erau nici mai mult nici mai puţin de 35 de grade... mult peste gusturile noastre. Noi sigur am venit să pedalăm?! încă nu îmi era prea clar. După orele prânzului ajungem la cazarea din Poiana Braşov, un apartament foarte încăpător... recţia lui Sergey la intrarea în apartament rămâne memorabilă: "aici ar fi încăput jumătate de CAR".
n aşteptarea orelor cu ceva mai mult aer respirabil ne facem comozi şi ne relaxăm puţin. Răcoarea întârzie să apară aşa că luăm bicicletele şi le scoatem la o coborâre până-n Braşov.
Foto 2. Masivul Postăvaru- zona Pietrelor lui Solomon
Foto 3. Dând ture cu privitul
Regrupare, poze şi inspecţie a pereţilor. Când vine vremea să ne repunem în mişcare eu mă îndrept spre drum, evident că nu pe acolo era următoarea bucată a coborârii. Mă supun majorităţii şi ne însriem pe o potecă de toată frumusţea, pentru a fi parcursă la pas... într-un final îmi aduc aminte că am ieşit pe nişte străduţe din Braşov, undeva nu departe de Piaţa Sfatului. şi cum străduţele de poveste sunt asemenea unui labirint, punem de-o întrecere până-n piaţă. Dăm un tur prin acea parte a oraşului şi apoi pornim spre Poiană, pe asfalt.
Foto 4. Abruptul Bucegilor văzut din Poiana Țapului
Foto 5. Fugim de căldură
Întreb încotro e strada Splaiul Zamorei şi domnul care mă ajută cu această informaţie, nu omite să-mi zică că sunt urşi prin zonă. Cum aceasta nu e noutate pentru noi pornim spre deal. Din capătul străzii Splaiul Zamorei, urmăm ceva străduţe în apropierea noastră de pădure. În spatele ultimului rând de case, situat chiar la liziera pădurii, facem stânga 90 de grade pentru a ieşi pe firul văii.
Forestierul ce urcă pe culmea Zamorei, e însoţit de marcajul cruce roșie şi se doveşte a fi perfect ciclabil până aproape de liziera superioară a pădurii.
Singurul lucru care ne-a deranjat destul de tare a fost trecerea pe lângă noi a 4-5 jeep-uri ce au lăsat în urma lor o mare de praf, în care abia puteai respira.
Cu aproximativ 150 de m diferenţă de nivel înainte de ieşirea din pădure, panta creşte considerabil şi e nevoie de ceva determinare pentru a rămâne în şaua bicicletei.
Foto 6. La ieșirea din pădure
Foto 7. Crucea Caraiman și releul de la Coștila
Aaa.. şi de luat în calcul cele 3-4 stâne aşezate chiar lângă drum. Evident că suntem luaţi în primire de fiecare dată de câinii apărători.
Foto 8. Trecem pe lângă stânele de lângă drum...
Foto 9. Urcăm metru cu metru
Foto 10. Pâclă deasupra Bucegilor
Foto 11. Lung e drum până-n culme
Sub înierbatul vârf Baiu Mic (1834 m) zăbovim o vreme pentru a ne reface provizia de energie.
Foto 12. Pauză în șaua Băiuțului
Destul de lipsiţi de entuziasm decidem să continuăm pe culme spre Azuga. Cotim spre nord şi urmăm sus-josurile pe care ni le propune drumul de altitudine. Avem contact cu releul de la capătul pârtiilor, aşa că ştim până unde avem de mers.
Foto 13. Drumuri de culme
Foto 14. În sfârșit coborâm puțin
Foto 15. La taclale
Foto 16. Pregătiri de coborâre
Foto 17. La revedere, Baiului!
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergere